Om oss

Moneo grundades 1998 av managementkonsulterna Agneta Bremander och Stefan Carlberg. De hade tidigare verkat inom en större organisation och hade drivkraften att äga och ta ansvar för hela affären, från kund till strategifrågor och marknadsfrågor.

Moneo är latin och kom till som en beskrivning av känslan av hur det var att starta upp en egen rörelse. Det var som att klättra uppför ett berg, ”mon” och att resa ”eo”, Moneo, vilket på latin betyder ”att ge råd”. Kanske är det så att för att vara konsult på Moneo behöver man ha klättrat upp för några berg, färdats några mil och på ett säkert sätt tagits sig ner igen.

Drivkraften var då som nu att hjälpa våra kunder. Vi har ofta långa kundrelationer. Ibland har det varit långa uppdrag, ibland korta, ibland syns våra konsulter med vårt varunamn och ibland företräder vi kunden. Vi tror att det behövs lite smuts under naglarna, egen chefserfarenhet. Att ha stått framför styrelser eller ledningsgrupper ger insikt om svårigheter och utmaningar i det vanliga livet.

Vi jobbar inte med konsultiska, vår filosofi är att när vi lämnar kunden så finns kunskapen kvar innanför kundens väggar.

Medarbetare

Mattias Bremander

Mattias Bremander

Juniorkonsult

Monica Svensson

Monica Svensson

Ekonomi

Eva Sievert Läckgren

Eva Sievert Läckgren

Revisor associerad med Balansen